3 Eylül 2013 Salı

Mac All Blending Sponge- Makyaj Süngeri


Selamlaar :) En son aldığım Mac makyaj süngerimle karşınızdayım :) Bu aralar favorim makyaj süngeriyle makyaj yapmak.

Uzun zamandır beauty blender makyaj süngerine hayranım ama ah ulaşma zorluğu olmasa. Aslında almak isteyen için zor değil belki ama makyaj süngeri hijyen açısından belli aralıklarla değişmesi gerek. Buda sürekli satın almak için uğraşmak anlamına geliyor. El altında olan bir ürüne bağlanmak istedim açıkçası. Çook uzun zaman önce Gratisten bir sünger almıştım. 1 ya da 2 kez uygulama yaptım ve beğenmedim. 

Bu ihtiyaçtan ötürü araştırma yaptım desem yalan olur. Mac'ten sipariş verdiğim döneme denk geldi ve hazır sipariş verirken bu ürünede şans verdim. Aynı ürünün arkası beyaz olanıda var. Pembe kısmıyla likit ürünleri, beyaz kısmıyla da pudra gibi toz ürünleri uygulayabiliyorsunuz. Aynı fiyat olmasına rağmen tercih etmedim, süngeri ıslatarak kullandığım için pudra kısmının ıslanması benim için faydalı olmayacaktı. 


Süngeri kullanma şeklim şu şekilde, yüzüme uygulayacağım ürünü yüzüme minik minik koyuyorum, süngeri ıslatıp suyunu iyice sıkıp nemli hale getiriyorum. Daha sonra da minik hareketlerle yüzüme ürünü dağıtıyorum. Sünger damla şeklinde olduğu için kullanımı daha kolaylaştırıyor, burun kenarlarında sürülmemiş yer kalmıyor. Süngerin ıslak olması hem daha iyi dağılım sağlıyor, daha doğal ve homojen bir görünüm oluşuyor, hem de ıslatınca süngerin ürün emme oranı düşüyor. 


Sünger 25 tl. Bana uygun geldi. Performansından da memnun kaldım. Uzun zamandır fırçayla uygulama yapıyordum ancak sünger bana daha başarılı geldi. Sanıyorum ki artık sünger kullanacağım. Yapısı beauty blender'a benzer olan bir sünger daha vardı ancak onun fiyatı 45 tl idi. O baya tuzlu ve bence bu ürün gayet başarılı ve benim için yeterli. 

Her uygulamadan sonra yıkayıp hijyenini sağlıyorum. Daha uzun süre kullanabilmek için buna dikkat etmeye çalışacağım. Ancak bakterilere karşı belli aralıklarla değişmeyi planlıyorum. Hiç değilse değişmek istediğimde ulaşmam kolay olucak :)

Sizin makyajınızda sünger kullanıyor musunuz ?



6 yorum:

  1. bu ürünler fırçalara göre daha pratik oluyor bence, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende artık öyle düşünüyorum, teşekkür ederim cnm :))

      Sil
  2. bu süngeri çok merak ediyordum, rahatlıkla sipariş verebilirim artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sende memnun kalırsın cnm, şimdiden güle güle kullan :))

      Sil
  3. Eklipsle devam ediyorum ben,bu bana pahalı kaçar :D Güle güle süngerlen tatlım<3

    YanıtlaSil